häähumua

Nyt on vietetty ensimmäiset häät minun tekemässä hääpuvussa :) Ja fiilis on uskomaton! Teinkö sen oikeasti, onnistuko se, menikö kaikki hyvin, mieli on vielä vähän sekaisin, mutta hyvin kaikki meni.

Eli lauantaina 5.5. vietettiin kahden ystäväni häitä, ja toimin kaasona ja hääpuvun tekijänä. Puvun olimme suunnitelleet jo viimekesänä, yhteistuumin, ystävän maun mukaan. Valmistin puvun koulussa juhlavaate -kurssilla koruja myöten. Prosessi oli työläs, koska kantapään kautta tein jokaisen ompeleen, ainakin kolmesti. Ei ollut niin pätevää opastajaa, joka olisi osannut neuvoa, niin siksi kaikki meni niinkuin meni :) Mutta nyt olen enemmän kuin oppinut juhlavaatteen valmistaja.


Puku odottamassa morsiantaan :)


Komea hääpari!

Hääpuku on yksiolkaiminen, "puolimerenneito" malli, eli alalantiolle asti vartalonmyötäinen, ja hieman levenevä helma, pieni laahus. Alalantiolle saakka yläosa vedoksellinen, jokainen vedos yksitellen ommeltu kiinteään korsettiin. Lantiolla vedokset suuntautuvat helmaa kohti, edessä timantti-pukukoriste.


Tyytyväinen ompelija morsiamen seurassa :)

Olen työharjottelussa Oulussa Morsiuspukuliike Glamourissa. Huomaa, miten paljon sitä on vielä opittavaa. Olen päässyt tekemään korjausompelua hääpukuihin, plastroneja ym. pieniä töitä. Päivät menee nin nopeasti, kun oppii koko ajan uutta.

Yritän nyt päästä kirjottamisen vauhtiin takaisin, ja bloggailla hieman useammin. Kerkeäis Raahesta ompelukoneenkin tänne tuomaan, niin pääsisi tekemään lisää juttuja :)

Ihanaa kevättä!