niskat

Olen tosi pahasti jumissa. Olen niskojeni kanssa tapellut jo 2 vuotta, mutta nyt oireet on pahentunut niin paljon, ettei pelkkä venyttely riitä.

Tosiaan kipu alkoi 2009 syksyllä, kun aloitin siivoustyön. En ajatellut asiaa sen enempää, ja kesällä 2010 homma räjähti kokonaan. Ämpärit tippuivat töissä käsistä, ja kädet ei toiminut ollenkaan. Lihaksia rentouttavat + fysioterapia = oireet hävis vähäksi aikaa, ja pyrin jumppaamaan jonkin verran. Noh, syksyllä aloitin opiskelut ja kuvioihin tuli migreeni ja näön huonontuminen. Luulin niiden johtuvan näöstä ja hankin silmälasit, ihan turhaan.

Porskuttelin eteen päin särkylääkkeiden kanssa, ja kesällä 2011 kävin päivittäin kuntosalilla jumppaamassa niska-hartioita. Oireet loppuivat! Syksy tuli, ja palasin koulunpenkille, pääkipu löysi taas kotinsa ja aloin tuntemaan särkyä ja jäykkyyttä niskoissa. Venyttelin, ja pyrin vaihtamaan asentoja ommellessa yms. Liian harvakseltaan, koska tänä keväänä 2012 oireet pahenivat valtavasti. Huimaus, näköongelmat, tasapainon horjuminen, pääkipu ja kuulon heikentyminen tulivat. Säikähdin ihan mahottomasti, ja varasin ajan hierojalle. Tunnin hieronnan jälkeen makoilin kolme päivää sängyssä, oksentelin, kuumeilin ja koko keho oli ihan muusina. Hieroja kyllä varoitti, että saattaa migreeni tulla lihasten auetessa, mutta kyse oli varmaan tulehduksen leviämisestä.

Nyt olen vielä huonommassa kunnossa, epätodellinen olo on jatkuvasti ja näkö on taas huonontunut. Olen ottanut asiaksi joka päivä tehdä lihasharjoituksia niskoille, mutta ei tämä ole niin yksinkertaista. Pitkän aikavälin jumit saa auki vaan pitkällä treenaamisella, ja en unohda näitä niskoja enään ikinä. Huomenna hierojalle, ja otan vastaan vaikka migreenin, jos sen jälkeen helpottaa.

Että rakkaat ihmiset hoitakaa niskaongelmat ennen kuin ne pahenee, ei ne yksinänsä parane. Pelkäsin jo, että täytyy uusi ammatti opiskella, kun näin huonoon kuntoon olen mennyt, mutta se johtuu vaan taipumuksesta niskajännitykseen.

Tämmöinen palopuhe! :) Vähän vakavampaakin tekstiä muiden joukkoon..