Raahe

Raahe herättää minussa ristiriitaisia tunteita. Puhun usein siitä, kuinka haluaisin muuttaa pois täältä. Eilen huomasin viittaavani tilanteessa, jossa kyseltiin ketkä on Oululaisia. Enemmän tunnen olevani Oululainen vain käymässä Raahessa. Vaikkei sitä tiedäkään, mihin kaupunkiin meidän perhe lopulta kotiutuu.

Tänään päätin ottaa uuden asenteen ja lähteä kävelylle turistin silmin. Kotipaikkakunnastani tuli ihan uuden näköinen. Raahe on tunnettu puukaupunkina, mutten ole koskaan ymmärtänyt sitä, koska Vanhan Raahen taloja ei ole kunnostettu sen mukaisesti. Nyt asiaa on näyttävästi alettu korjaamaan, ja talojen ulkokuoria on maalattu ja puunattu kauniiksi.

Ystäväni asuu Raumalla, joka on myös tunnettu vanhasta kaupunginosastaan. Asuintaloja on muutettu liiketiloiksi ja entisöity arvoiseensa kuntoon. Vanha Rauma on uskomaton kyllä näky.


Täällä on vielä paljon parannettavaa, ei tielaatoissa vaan taloissa.


Raahen kirkko. Laitoin tämänkin vaikka rajaus on vähän epäonnistunut :)Puutaloja on paljon. Kun niiden ohi ajaa, ne näyttävät tavallisilta asuinrakennuksilta, mutta jokaisen talon takapihalta löytyy vanhoja aittoja ja ihanan idyllit pihat. En uskaltanut pihoja kuvata kuitenkaan.


Talojen välit ovat kapeita, takapihalle avautuu suojaisa vaikuttava näkymä.


Pekkapatsas, Raahen ylpeys :D Olisin ylpeämpi rakennuksista, jotka sitä ympäröivät.


Museon ranta.


Pikaisia puhelinkuvia tytön hääriessä jaloissa :)
Rannasta löytyi leikkipuisto, jossa Jade otettiin avosylin vastaan. Jade rakastaa lapsia ja lapset sitä. Lenkin lopuksi huomasin parantavani maailmaa uppo-oudon eläkeläisen kanssa, siinä vierähtikin varmaan puoli tuntia :) Minulla on liian vähän vanhus-suhteita ja kun pääsen juttelemaan, niin sitä elämänkokemusta haluaa aina kuunnella. Mieheni sanoisi tähän, että yhtä höperö vaan oot ;)


Puutalojen seasta löytyy vaikuttavan näköisiä rakennuksia. Mikähän on tämänkin tarina?


Aikaisemmin lenkillä oltuani naapurin ikkunaan kopsahti jotain. No pikkuinenhan se siellä haluaisi jo päästä muiden kaupungin kissojen matkaan :) Niitä täällä riittää!

Raahen kauneus siis on piilotettu rivien väliin :) Ehkä sitä salaisuutta vaan on suojeltu, jotta vanha-kaupunki saisi olla yhtä rauhassa mitä nyt.