riisisuklaa

Yksi suosituimmista "leipomuksistani" on riisikakut. Juuri siksi, kun aikaa menee alle puoli tuntia ja aina on yhtä hyviä :) Teenpä tähän reseptin muodossa tän esittelyn, jos jotain jatkossakin kiinnostaisi tällaiset esittelyt.


Pähkinäriisisuklaa. (kuva: Venla Tornberg)

Häissämme oli karkkibuffetissa riisisuklaita. Niiden mausteena käytin cashew-pähkinää murskattuna ja ne loppui heti. Tänään (ja aika monesti aikasemminkin) käytin turkinpippuri crushia, kun se on omaan makuun paras :) Makuja voi vaihdella laidasta laitaan, esim. kuivattuja hedelmiä, suolapähkinöitä, eri crusheja jne. jne. Tai sitten vaan perus suklaariisikakku :)


Tarvitaan: Riisejä, nämä riisit olen ostanut Ruotsin Coopista. Suomesta en oo vielä näitä löytänyt, mutta riisimurotkin on ihan hyviä. Suklaata, maun mukaan tummaa/vaaleaa sekä maku rouheena.Aloitus: Sulata suklaa vesihauteessa.


 Sekoita tasaiseksi ja nosta pois liedeltä.


Lisää riisit ja crushit.


Laita ensin mieluummin liian vähän riisiä, koska sitä on helpompi lisätä kuin sulattaa lisää suklaata.


Asettele suklaa leivinpaperin päälle tasaiselle alustalle haluamallasi tavalla - nokareina, jonain muotona jne. Tai vaikka annoksina vuokiin.


Laita jähmettymään hetkeksi pakkaseen, jotta suklaa kovettuu täysin.


Leikkaa paloiksi ja pakkaa pakkaseen :) Tuskin kyllä kauaa siellä säilyy, mutta ei sula palat yhteen.

Tätä levynä tehtyä riisikakkua vois käyttää jonkun kirpeän juustokakun pohjana :) Tekis ensin irtopohjavuokaan ja kakun päälle, vois olla aika nam. Tulipa vaan mieleen :)

Ihanalta lukijalta tuli vinkki, että Suomesta löytyy "puffattua" kauraa, joka toimii riisin sijaan yhtä mainiosti. Hän oli ostanut tätä Puffed oats -nimistä kauraa Stockmannilta ja aion kyllä heti käydä sitä itsellekin hakemassa kun saan tuon entisen pussin tyhjennettyä. Muroriisi on kyllä tosiaan aivan erinlaista koostumukseltaan ja maultaan kuin "puffattu" riisi. Iso kiitos lukijalle vinkistä :)