sushi

Ompa elämä välillä hektistä! Ei kerkeä alas istumaan, vaikka mieli tekis päästä välillä kirjottelemaan. Mulle nämä lomat tarkoittaa sitä, että tehdään hullunlailla töitä ja kaikkia askareita pois. Oikeastaan omalla tavallani nautin siitä tunteesta, kun illalla on ihan puhki päivän touhuista, silloin on tarpeellinen olo! :) Kaikkea hetken aikaa.

Meni kamerakin rikki. En tiedä miten se oli tapahtunut, kun vielä edellisenä iltana otin kuvia ihan normaalisti. Takuuseen lähti, jospa tulis ehjänä taas takaisin! Saamme tyytyä osittain puhelinkuviin :)

Oon niin innoissaan aina kaikista uusista kokeiluista. Nyt kovasti suosiotaan nostanutta sushia olikin pakko kokeilla! Tietenkin ensin kotona, ettei mennä ravintolaan nolaamaan itseämme :D


Sushi on siis japanilainen riisiruoka, jotka muistuttavat pieniä leivonnaisia. Riisin kanssa täytteenä käytetään kasviksia ja mereneläviä, ja tämä tunnetuin makirulla eli sushirulla kääritään merilevälevyyn. Kaikille täytteille ja ainesosille on myös omat nimitykset, mutta niitäpä en osaa sanoa ;) Tätä makirullaa siis kokeilimme kotona.

Ostin ihan oikeaa sushiriisiäkin, muistutti puuroriisiä, muttei kuitenkaan puuroutunut vaan jäi tahmaiseksi. Sushit on kylmiä, ja ei kyllä meinannut malttaa odottaa riisin kylmenemistä, aika lämpimiä rullia tuli alkuun, hih. Laitettiin tuttuja täytteitä, kurkkua, porkkanaa, tonnikalaa ja miehen puolelle suolakurkkua :D Ei oikein kyllä ehkä tähän sopivaa ollut. Valmistus oli kyllä yksinkertaista ja aika nopeaa.Niin, mitä mieltä susheista sitten olen? Oli ihan hyvää. Kaikki maut oli aika outoja, vaikka tuttuja täytteitä käytettiinkin. Japanilainen soijakastike, jossa sushirullaa kastetaan, maistui voimakkaalle, vaikkei siihen lisätty edes wasabia(susheissa perinteisesti käytetty mauste, sellainen väkevä tahna). Myös merilevä oli itselle uusi tuttavuus, maistuu sellaiselle välimerelle, siltä miltä meri tuoksuu :) Sitäkin täytyisi syödä useammin, niin se ei varmasti maistuisi niin voimakkaalle kuin ensimmäisellä kerralla. Oikeastaan sushit oli juuri sitä, mitä olin ajatellutkin niiden olevan, sellaisia merellisiä makuja :)


Näky lenkkimetsässä pakkasaamuna; paahtuneet puunrungot höyrysivät auringonpaisteessa. Miten syksy onkaan ihmeellinen :)

Yksi kauden puhutuimpia asioita täällä on ollut auto. Tuntui jo aika väsyttävältä, kun tällä viikolla taas työnnettiin auto pihaan. Onneksi jätti välille vasta omalla tiellä, niin ei tarttenut hinauspalvelua :) Jotain positiivista siis! Mies oli jo kovasti heittämässä tunkiolle koko autoa, mutta korjasi sen kuitenkin jo ennätysvauhdilla. Saman remontin on saanut tehdä jo neljä kertaa niin kyllä on varmasti alan ammattilainen sen korjaamisessa :D Oikeastaan hassua, miten mukavaa on yhdessä pohtia, miten selvitään tuollaisista arjen ongelmista. Tylsää olis, jos ei välillä vähän lähdettäis pyörän kyydissä hoitamaan asioita, siinä saa istua paljon lähempänä toista kun autossa <3 :) Onneksi automurhe on nyt selätetty, vihdoin!Pieniä ihmeellisiä asioita, Jade tutustui jäähän. Kivaa, miten se ratisi tassujen alla ja narskui hampaissa. Voi ihana tyttö <3

Valkoista maata näkyvissä, tervetuloa talvi! :)