child's skirt

Tämä tyttöjen asu on saanut paljon kommentteja jo kulisseissa :) Positiivisia sellaisia. Halusin tehdä pienille tytöille söpön asun. Itse kun tykkään vyötärö-linjaisista vaatteista, eli jossa ylä- ja alaosassa vyötärön paikka sijaitsee navan kohdalla.


Halusin tehdä lasten vaatteista lastennäköisiä. Minusta liian paljon käytetään "aikuisten vaatteita" lapsilla, vaikka juuri lasten vaatteet ovat ihania! Hameen idea lähti perinteisestä kellohameesta, joka on monikäyttöinen ja helppo vaate. Ei kuitenkaan mikään prinsessahame ollut mielessä, vaan kaunis hame arkeen ja juhlaan. Hame on edestä lyhyempi ja takaa pidempi, joten sen kanssa on kuitenkin helppo leikkiä ja touhuta. Vyötäröresori tuo myös mukavuutta hameeseen.


Paidan alkuperäinen idea lähti suloiselta sukulaistytöltä, joka on tosi vilkas liikkeissään. 2-vuotias tyttö riisui hetkessä kaikki vaatteensa pois ja äidillä kului paljon aikaa pukea lapselle vaatteet takaisin. Mieleeni tuli takaa kiinnitettävä vaate, jota lapsi ei saisikaan itse aukaistua. Se olisi helppo pukea, sillä kädet vaan sujautetaan kädenrei'istä ja lapsi voi istua selin sylissä, kun vetoketju takaa suljetaan. Lapsi ei saakkaan sekunnissa vaatetta pois vaan keksii muuta tekemistä.


Vaatteet on valmistettu Metsolan kankaista. Hame on mustaa interlock-trikoota eli tavallista trikoota paksumpaa, kiiltävämpää ja laskeutuvampaa. Paidan kangas on Metsolan kuviollinen joustofrotee nimeltä pinkki pallo.