jacket

Naistenmallistosta takkiasu.


Tämän takin idea kumpuaa jo vuosien takaa. Muistaakseni päällä oli taas sama vanha kriisi, ettei vaatekaupoista koskaan löydy mitään hienoa ja omannäköistä. Halusin suunnitella takin, jota voi pitää monessa tilanteessa. Takki on A-linjainen eli aika suora malliltaan ja ulottuu pepun alle. Korkea pystykaulus ja suorat hihat. Takki on valmistettu villakangas-materiaalista, joka yhdistetään kauniimpiin asukokonaisuuksiin.


Takki mahtuu siis päälle vaikka masunkasvatusprojektin aikana. Mutta naisellisen siitä tekee rusettivyö, joka on kuitenkin irroitettavissa koko takista. Rusetin voi halutessaan kääntää eteen tai sivulle, tai sitä voi käyttää muihinkin tarkoituksiin. Vyö tuo esiin vyötärön ja tekee takista tiimalasi-mallisen. Kangas menee kurttuun vyötärönkohdalta ja tekee villakangastakkiin hauskan arkisen lookin.


Asun alaosassa esiintyy trikoohousut. Samaa väljää mallia ylhäältä ja kapenevat lahkeet. Trikoohousut on käytössä ylimukavat, mutta kuosin muuttuessa iloiseksi, ne voi yhdistää vaikka korkokenkien kanssa. Housujen kangas on hieman kiiltävää ja laskeutuvaa, joten näyttää kauempaa katsottuna joltain muulta kuin trikoolta. Näitä voi siis käyttää hyvin erinäköisissä asuissa alaosana, yhdistäisin koti-, koulu- ja työvaatteisiin.