suklaa cupcake

Vuosi sitten olin tosi kiintynyt kuppikakkuihin :) Kokeilin häihin reseptejä ja kehiteltiin uusia makuyhdistelmiä siskon kanssa. Häiden jälkeen ei olekaan tullut tehtyä näitä niin paljoa, ylipäätään leivottua makeita. Viikonloppuna muistui kuppikakut mieleen, kun niitä oli tarjolla illanistujaisissa. Teinpä sitten meille helatorstaiksi näitä häissäkin jo syötyjä suklaisia. Muffinivuoan ja koristelun värillä saa suklaisistakin keväisiä :) 


Cupcake (n. 20 kpl)

5dl vehnäjauhoja
5dl sokeria
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
200g voita
1dl vettä
3rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1dl maitoa

Sekoita alkupään kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi, vesi ja kaakaojauhe kattilassa ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Lopuksi "vatkaa" kananmunat ja maito yksitellen taikinaan. Käytän muffinivuokien alla muffinipeltiä, jotta kakut pysyy muodossaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Suklaakuorrute

200g maitosuklaata
200g tuorejuustoa
koristeena tuttifrutti-crushia

Sulata suklaa ja vatkaa sähkövatkaimella joukkoon tuorejuusto. Jos massasta tulee löysää, anna olla hetki jääkaapissa (kovettuu nopeasti). Pursota jäähtyneille muffineille ja koristele :)


Jos haluat näistä vieläkin makeampia, taikinaan voit sujauttaa sydämeksi puolikkaan dumlen ;) Makeita hetkiä pitkään viikonloppuun <3