kuninkaalliset vs. talonpoikaishäät

Heipparallaa! :) Päätinpä tehdä normaalista poikkeavan postauksen tänään. Mielessäni on ollut moniakin ideoita, joilla voisin rikastaa blogin aihesisältöä ja ajattelin kokeilla, millainen vaikutus tällaisella postauksella on :)

Seurasitteko Ruotsin kuninkaallisia häitä viikonloppuna? Minä lähinnä katselin Ilta-Sanomien uutisotsikoita ja selailin pukuloistoa. Kunnes lauantaina näin Madeleinen hääeleganssin! Tuntui tutulta ja olin hyvin iloinen siitä, mitä Madde oli pukenut ylleen ü Tuntui, että se oli kuninkaallinen versio omasta hääpukeutumisestani :) Ennen omaa pukuani vastaavia ei ollut tullut vastaan moniakaan, mutta tänä kesänä pitsipuvut taitavat olla häiden ykköshitti.

Pitkän aikaa on ollut pimennossa hääpukumuodissa esimerkiksi tämä vyötärömalli. Paljon on nähty suoralinjaisia, merenneitomallisia sekä tiukkoja kurvit paljastavia mekkoja. Halusin vuosi sitten naimisiin mentyäni itselle ehdottomasti vyötäröltä katkeavan, eli perinteisen barbie-hääpuvun tapaisen leikkauksen :) Myöskin olkaimettomat puvut ovat hyvin paljon nähtyjä. Sellaistakaan en voinut päälleni kuvitella ja pitkän aikaa tiesin haluavani pitsihihaisen puvun.

Madeleinen hääeleganssia. (Kuvat googlesta hakusanalla madeleine wedding dress)

Madeleinen puvussa oli paljon samoja piirteitä kuin omassani: olkaimeton vyötärölinjainen korsetti, joka paistaa pitsin alta, pitsinen yläosa, jossa pienet hihat, vyötäröltä levenevä kauttaaltaan pitsillä koristeltu helma ja pitsireunus helmassa. Ei mitään ylimääräisiä koristeita vaan selkeä kaunis pitsipuku :) Madeleine oli myös valinnut valkoisen värin poikkeuksena yleisemmin käytetystä ivorysta.

Omaa hääeleganssiani.

Omaani verrattuna Madeleinen puku on paljon kuninkaallisempi ja arvokkaampi, minun puku on luonnonläheisempi. Madden puvussa helma on valtava ja siinä on pitkä laahus, oma suorempi helmani "loppuu kesken" :) Kampauskin näytti olevan samaa kaikki hiukset taakse vetävää niskanuttura-mallia. Madeleinella pitkä huntu ja tiara, minulla kaunis pieni höyhensomisteinen hiuskoriste nutturassa. Meidän häiden teemana olikin kotoisa, lämmin ja meidännäköinen, joka näkyi monissa pienissä yksityiskohdissa, joista oli pyritty karsimaan turha jäykkyys pois. Esimerkikkinä sulhasen converset ja pyörällä lähtö kirkon portailta. Juurikin sellaiset "talonpoikais"häät, mutta paljon on samoja elementtejä eleganssiinsa valinnut Ruotsin kuninkaalliset :)

Italialainen pukusuunnittelija Valentino vs. Susanne Salmela :)