heinätöitä

Harhaan johtava otsikko ;) Vaikka tänään olinkin jopa hetken hangon varressa heinätöissä! Tämä heinäkuu on ollut työntäyteinen, oon saanut olla mukana aivan huippukivassa projektissa. Oon saanut kyllä niin toteuttaa itseäni ja tutkia Suomen vaatetushistoriaa - projektissa minun osana oli suunnitella ja toteuttaa 30-luvun vaatteet viidelle lapselle. Muutama viikko tässä onkin vierähtänyt niitä tehdessä, sisältäen noin 11 vaatekappaletta. Nyt on asut valmiit ja tänään oli ensimmäiset kuvaukset :) Voisin alkaa tekemään esimerkiksi näytelmien vaatekokonaisuuksia työkseni, luovaa ja mahtavaa hommaa! ü


Väritunnelmaa 30-luvun asuista :) Kuvia vaatteista tulee varmasti lisää tänne.

On jäänyt blogi nyt vähän vähemmälle, mikä on kyllä harmittanut! Koitan alkaa paikata asiaa, ja ensimmäiseksi laitan muutaman päivitetyn kuvan meidän kodista.


Olohuoneessa ei oo tapahtunut juurikaan muutosta, seinät vaan maalattiin puhtaanvalkoisiksi. Kovasti tekis mieli uusia tuo punainen nojatuoli, kun ei tuu yhtään edukseen punaisen lipaston vieressä. Nyt vaan on tullut hankittua kamalasti kaikkea vaaleaa ja harmaata jne, niin tuntuisi pahalta kaikki väripilkut maalata pois :) Luonnonvalo on parasta tässä kodissamme, ja siitä nauttien en ole verhojakaan juuri hankkinut.


Työ-/peli-/Jaden huone muuttui sata kertaa valoisammaksi! Takaseinä oli tummanharmaa, ja se imi kaiken valon. Tuntui että keskellä päivää sai valot laittaa kun ompeli. Siispä tapetoitiin seinä vaalea-harmaa-raitaiseksi. Mun työpisteen takana ollut musta verhokin pääsi uuteen käyttöön <3 Uusi valkoinen verho oli vain pikahankinta, jotta valoa ompeluun saisin mahdollisimman pitkälle syksyyn :)


Kylppäristä en olekaan kuvia blogiin julkaissut. Se on todella toimiva, hyvät kodinhoidon tilat ja tilava pesutila+sauna, muttei värimaailmaltaan ihan kohtaa omaa makua ü Mies puhuukin joka toinen päivä, että räjäyttää kylppärin kaakelit ja tekee kokonaan uuden - ja joka toinen päivä, että maalaa kaakelit ja ovet valkoisiksi. Samaan tyyliin, kun edellinen asukas on keittiön välitilan kaakelit maalannut ja ne onkin hyvännäköiset. Kylppäri on kuitenkin pinnoiltaan hyvässä kunnossa ja sen verran uusi, ettei remonttia kannata ehkä ulkonäön takia tehdä. Se jää vielä mietintään :) 

Pyyhkeet keskimmäisessä kuvassa on Jokipiin Pellavatehtaalta Jalasjärveltä, jossa kannattaa ehdottomasti poiketa! Jalasjärvi on lähellä Seinäjokea. Tehdasalue on idyllinen paikka jo miljööltään ja myymälä on täynnä älyttömän ihanaa tavaraa. Nämä kaksi pellavaista froteepyyhettä maksoi yhteensä 5 euroa, aivan käsittämätöntä! Normaalihinta jälleenmyyjällä olisi varmasti lähellä kolmeakymppiä per pyyhe. Ostin sieltä myös ihan pellavakangasta kuvausprojektin kahtia housuja varten(näkyykin ylläolevassa kuvassa), nekään kankaat ei tullut 12 euroa kalliimmaksi :)

Kahdessa viimeisessä kollaasissa vilahteleekin noita pienen tulokkaan tavaroita, naurattaa tuo Pampers-paketti tuolla kaapin päällä ü Ei voi uskoa todeksi, että niille on kohta käyttöä. Vaikka sitä odottaakin niin kovin <3