vuosi hääpäivästä

Elokuussa 2012 sanoin tahdon rakkaudelle. Tuntuu niin kuin siitä olisi aikaa vain kuukausi, tai ehkä vaan päivä. Elokuussa 2011 häiden ajankohta sovittiin ja käytiinpä hääkirkkoja katselemassakin. Unelmani oli Turkansaaren vanha kirkko, mutta se osoittautui aivan liian pieneksi. Haaveilin käveleväni alttarille kukkia hiuksissa ja avojaloin pitkin oljilla peitettyä kirkon käytävää, mutta haaveeni unohtui siinä vaiheessa kun älysin, ettei kirkkoon mahtuisi edes perheemme :)

No, maaliskuuhun saakka salailimme tätä hääunelmaamme ja sitten rytinällä häät järjestimmekin, kolmessa neljässä kuukaudessa. Tein suurimman osan häistä itse, vaikka kesän kärsinkin jäykkäniska -oireista. Ehkä juuri se auttoikin, kun sai toteuttaa unelmaa ihan omista häistä.


Meillä ei ollut pitopalvelua eikä muitakaan ulkopuolisia tekijöitä. Innokkaita auttavia käsiä löytyi perheestä ja ystävistä, ja sain kaiken organisoitua häävihon muistiinpanojen avulla. Musiikin kirkkoon tarjosi sisarusteni tytöt ja juhlaan serkkuni taitavalla säestyksellä. Kaikki ohjelma oli läheisten tarjoamaa, ja olen siitä kaikesta edelleen niin kiitollinen.

Ruoat juhlaan suunnittelin itse. Halusin valtavan hääkakun, karkkibuffetin, macaron-leivoksia ja kuppikakkuja. Siinä kaikki herkkusuun tärkeimmät ;) Ruoka oli myös helppo valinta, koska lohimedaljongit vaan on parasta. Ulkopuolinen emäntä, jonka hankin parin tunnin puhelinsoitto -kierroksella, oli sitä mieltä että uudet perunat pitäisi kuoria, mutta minä pidin pääni :p Loppujen lopuksi hän myönsi idean olleen hyvän, mutta oli organisoinut aiemmin niin monet juhlat eikä ollut kuoripotuista kovin innoissaan ü Niin kuin aiemmin sanoi niin, häämme oli kotoisat ja meidän näköiset, ei siihen pottuja tartte kuoria että on juhla mieli.

Idea pyörällä kirkolta tuli minun suusta ihan yhtäkkiä. Haaveilin moottori pyörästä, muttei mies kerennyt ennen häitä korttia ajamaan, en usko että hän olisi kyytiini lähtenyt :p Pyörä oli vieläpä suvussa kulkenut, joten entisöimme sen ilomielin juhlia varten. Kaikki oli mielestäni niin täydellistä ü Tottakai kaikilla omana hääpäivänä.

Tänään sitten ehkäpä kahvit juodaan hääpäivän kunniaksi :) Kummallista, että me kaksi olemme kohta kolmihenkinen perhe <3 Vuosi on silti sen verran pitkä aika :)