kaura-omenapaistos

Sesonkiherkkua! Mulla taitaa kyllä olla ympäri vuoden tämä villitys, mutta viitsin reseptin nyt julkaista kun sesonkiruokien syöntihän on ekoteko ;) Ja onhan suomalaiset omenat vaan parhaita. Tämä resepti muuttuu joka kerta sitä tehdessäni, mutta nyt päätin mitata ainekset tätä postausta varten. Tällä kertaa en esimerkiksi lisännyt ollenkaan vehnäjauhoja, jota olen aiemmin kauran sekaan laittanut.

Meillä syötiin tätä jälkkäriä pienenä usein, ja sitä tehtiin melkoiset määrät. Parasta oli syksyllä, kun äiti oli hankkinut korillisen omenia, niitä me kuorittiin ja pilkottiin, syötiin pari päivää sitten paistosta. En ole ikinä oppinut tekemään niin hyvää vaniljakastiketta, mitä äiti tekee, joten laitoin annokseen kaveriksi vaniljajäätelöä.


Kaura-omenapaistos

Omenoita, 4-8 kpl
2 tl kanelia

250 g voita
1,5 dl sokeria
8 dl kaurahiutaleita


Kuori ja lohko omenat paistokulhoon, ripottele päälle kaneli. Sekoita voisulaan sokeri ja kaurahiutaleet ja kaada omenoiden päälle. Voit halutessa sotkia omenoita ja kaurahässäkkää sekaisin tai jättää omenat pohjalle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Nyt alkaa olla syksy niin pitkällä, että viikonloppuisin on kaikenlaisia syysmarkkinoita. Eli se tarkoittaa omenoiden ja kaikkien muidenkin luomuherkkujen hamstraamista! :) VIELÄ kun ei ole sitä omaa perunamaata...