kastemekko

Huh mikä viikko takana! Tahaton blogitauko johtuu siitä, että olen vauvan hoidon lomassa järkkäillyt näitä kastejuhlia. Meillä ei siis ollut mitään - liinoista tai kahvilautasista lähtien - tarpeeksi. Leipominen osoittautui kaikkein helpoimmaksi tehtäväksi, ja se jäikin viimeiseen iltaan ja yöhön :)


Tässä se nyt on, tyttären kastemekko. Heti kun ultrassa sain tietää tytöstä, kehittyi tämä mekkosuunnitelma mielessäni. Kankaita hääpukuun olin ostanut liikaa, joten kangaskauppaan asti ei nyt tarvinnut lähteä vaan tein mekon muutamassa illassa valmiiksi asti :) 


"Ihana kun pikkuiset jalat näkyvät helman alta!" Tällainen kommentti mekosta jäi mieleeni :)


Mekon materiaaleina on pitsiä ja duchesse -satiinia eli vahvempaa versiota satiinista. Mekko oon siis tavallista kastepukua vahvempaa materiaalia ja mielestäni se sopi tähän edestä lyhyeen malliin hyvin.

Kuvasta taitaa välittyä tuo äitin liikuttunut fiilis :) Asusteina oli helmet ja hiuskoriste häälookistani. 


Lisää kuvaa kastemekosta. Yläosa perinteinen ja koruton, takaa hakasilla suljettava. Tällätavalla sain helmasta ehjän ilman saumaa :) Mekko oli tyyliseni ja täydellinen.


Erittäin onnistuneet juhlat ja hyvä mieli. Ääneen sanoinkin, että fiilis on siisti kun ensimmäistä kertaa omassa kodissa olen saanut juhlat aikaiseksi :) Opiskeluvuosina sitä ei olisi uskonut, että noin monta lusikkaakin löytyy laatikosta.

Ainakin osasta syömisistä tulee oma postaus, tätä toivottiin. Tästä blogista on tullut samalla myös oma pieni reseptikirjani :)