kastemekko

Tässä tulee sellainen asiakastyö, jonka haluan erityisesti jakaa teille lukijoille. Sain tosi ihanan haasteen eteeni; yksinkertaisen kaunis kastepuku, johon ei mielellään perinteistä rusettinauhaa. Siitäpä ajatus sitten lähti :)


Kastemekon yläosa on selkeälinjainen - pitkät suorat hihat ja pyöreä kaula-aukko. Edessä juhlavuutta tuo empirelinjalta lähtevät laskokset ja takaa löytyy kietaisumallinen kiinnitys. Mekko siis suljetaan taakse niskaan nauhoilla. Tämä sulkemistapa auttaa kokoasiassa - nauhat solmitaan vauvan koon mukaan sille kireydelle, mihin ne asettuu. Silti selkä ei vilku alta, kun reunat ovat reilusti toistensa päällä. Mekko on siis tilattu pitkäkestoiseksi, tulevaisuudessa mahdollisille sisaruksille :)

Materiaaliksi valikoitui silkki: se täytti asiakkaan kriteerit mattapintaisesta ja juhlavasta materiaalista. Ja tätä laskeutuvaa kangasta oli aivan ihana myös työstää :)


Sitten se rusettinauha-asia. Piirsin asiakkaalle sähköpostin välityksellä kaulusvaihtoehdot tytölle ja pojalle. Ajatus pojalle seilori-henkisistä kauluksista ei ollut hyvä, mutta tytölle helmikirjaillut kaulukset oli asiakkaan mielestä hieno erilainen ratkaisu. Pojalle valikoitui sitten se rusetti, muttei kuitenkaan se perinteinen rusettinauha vaan ns. kaulukseksi kiinnitettävä suurempi rusetti. Näin sama mekko menee sisaruksille, omilla pienillä sukupuolen erottavilla yksityiskohdilla :) Nämä yksityiskohdat tekevät mekosta erityisen.


Tytön kaulukset ovat takaa napilla kiinnitettävät, eli siis ovat irti mekosta. Näin kaulukset voivat asettua tytön kaulalle luonnollisesti. Aika hyvännäköiset olivatkin oman tytön kaulassa, kun uskaltauduin sovittaa puklivaarasta huolimatta :) Miksei näitä siis voi käyttää ristiäisten jälkeenkin esim. juhlamekon kanssa?


Tämä rusetti on hieman maalais-juhlahenkinen materiaaliltaan :) Sopii erityisen hyvin silkin kanssa.

Sain tästä asiakkaalta niin ihanaa palautetta, että olen aivan otettu. On aivan mahtava tunne, kun huomaa löytäneensä asiakkaan toiveet ja saa toteutettua ne - siitä tunteesta minä tätä työtä teen :)