iltapuku

Esittelyssä olisi taas sellainen luomus, jonka uskon monia kiinnostavan :) Nämä kun ovat eniten teetettyjä vaatteita. Asiakkaalla oli tarve etiketin mukaiseen iltapukuun ja myös aika tarkat suunnitelmat puvun ulkonäöstä. Yksiolkaiminen puku laskoksilla, pienellä laahuksella sekä jokin kaunis yksityiskohta. Lähdin mukaan kangaskauppaan ja suhteellisen kivuttomasti materiaalit löysimme.

'

Puvussa on "korsetti"-yläosa: tiukka ja istuva. Päällikangas on ohutta sifonkia, josta vedokset on tehty - alta löytyy paksu satiini. Vaikka helma on hyvinkin leveä, tiukka vyötärön osuus tekee puvusta kauniin tiimalasin.


Helmassa on noin puolen metrin laahus: käytännöllinen, mutta kuitenkin näyttävä. Alushameeseen sai laittaa muutamankin tyllikerroksen tuomaan muhkeutta :)


Pukukoruun. Olen ottanut näistä itselleni oikean haasteen! Koulutyönä tekemääni hääpukuun tein pukukorun itse helmistä ja korukivistä. Se oli aika iso työ. Nyt keksin käyttää valmiita koruja pohjana - villityksenä kun sattuu juuri olemaan suuret statement -korut. Niissä on paljon koruainesta eli ei muuta kuin leikkomaan ja ompelemaan oikeaan muotoon :)

Puvun tekoon vierähti noin neljä viikkoa ja neljä sovituskertaa. Viimeinen kerta olikin vain tämä toivomani kuvaus eli ei pakollinen. Olimme myös tekovaiheessa WhatsAppin kautta yhteyksissä, sen kautta helposti hoitu kuvien vaihdot ja korun hankinta. Jäi kaikenkaikkea erittäin hyvä fiilis :)