kuppijuustokakut

Mulla on semmoinen leipuri-sisko, keneltä saan hirveästi ideoita leivontaan. Hän ei siis ole ammattilainen vaan omaksi ilokseen tekee mitä herkullisimpia leivoksia ja reseptejä. Päiväkahville jos eksytään typyn kanssa siskon pirttiin, pöydässä on aina jotain uskomatonta herkkua! Siitä on iskenyt itsellekin inspis kokeilla jotain ihan uusia juttuja :)


Kuppijuustokakut, 6kpl

5 kpl Digestive-keksejä
nokare voita
1 Daim -patukka

1 dl kuohukermaa
1 prk Valio maustettu rahka (esim. makea mansikka)
100 g tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 liivatelehti
vähän nestettä (esim. vettä tai sitruunan mehua)

Hienonna 4 keksiä ja sekoita sulan voin joukkoon. Annostele keksimuru kuppien pohjalle ja murustele toinen Daim -patukan levy keksimurun päälle.


Laita liivatelehti veteen ja vatkaa kerma. Notkista samalla kermaisella vispilällä tuorejuusto rahkan kanssa ja lisää joukkoon sokerit. Lopuksi yhdistä rahkaseos, kerma ja kuumaan nestetilkkaan liotettu liivatelehti. Tässä vaiheessa voit käyttää kulhoa hetken jääkaapissa, jotta seos hieman jähmettyy. Paloittele sillä aikaa keksi ja toinen puolikas Daim -patukasta.


Annostele täyte vuokiin (tein sen itse laittamalla täytteen pussiin ja pursotin suurella aukolla). Koristele keksi- ja daimmurulla.


Tällä ohjeella ei tule äkkimakiaa, vaan sellaista rahkaista juustokakkua. Jos haluat makeaa herkkua, suosittelen kokeilemaan vaikkapa tiramisu-rahkaa ja turkinpippuri crushia ohjeeseen :)