kakkutikkarit

Viikonloppuna vietimme erään sukulaisen 30-vuotissynttäreitä, ja tein sinne kakkutikkareita. Eikö ne ole hyviä herkkuja synttärikemuihin, sama mikä ikä? ;) Näistä tuli tosi onnistuneita, joten reseptin taltiointi on paikallaan. Alkuperäinen resepti täältä, tein siihen pieniä muokkauksia. Jos et ole koskaan maistanut kakkutikkareita, näiden makua voisin kuvailla mutakakkumaiseksi. Eli hyvin suklaisia!


Cake pops, n. 40 kpl

2,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
2 kananmunaa

200 g vanilja-tuorejuustoa

tikkuja (käytin grillitikkuja, piikki pois ja puoliksi)
260 g valkosuklaata (2 Pandan levyä)
elintarvikeväriä halutessa
nomparelleja

Valmista kakku esimerkiksi pyöreään irtopohjavuokaan (26cm). Sekoita kuivat aineet kulhoon, sulata voi ja lisää se kanamunien kanssa kuivien aineiden sekaan. Ei tarvitse vatkailla vaan kaikki sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia.


Murenna täysin jäähtynyt kakku ja nypi se sekaisin tuorejuuston kanssa. Pyöritä palloiksi ja laita viileään jähmettymään.

Sulata suklaa vesihauteessa, halutessa värjää elintarvikevärillä osa suklaasta. Ota kakkupallot viileästä ja asettele yksi kerrallaan tikun nokkaan (ei ihan pohjaan asti), dippaa suklaassa. Anna suklaan hieman jähmettyä ennen nomparellien laittoa.


Tarjoilualustan valmistus: Ota varastosta sopivan kokoinen tukeva puupalanen, hio se tarvittaessa puhtaaksi. Poraa puuhun grillitikuille 4mm levyisiä ja 2 cm syviä reikiä muutaman sentin välein. Järkevää olisi, jos tarjoilualusta mahtuisi jääkaappiin, t. jälkiviisas :) Esimerkiksi pyöreä tai neliö.