punertava paprika

Lomalta palattu arkeen - tuli vahingossa pidettyä myös blogiloma! En muista, milloin olisin viimeksi ollut näin vähän tietokoneella. Ensimmäiset miehen lomaviikot tein töitä ja ompelin hurjaa vauhtia asiakastöitä, mutta en kuvannut niistä ainoatakaan. Uusia töitä kuitenkin tulee, myös tänne :)


No mitäs kasvihuoneeseen kuuluu? Aikamoista hellettä on pitänyt! Jouduin kylmän alkukesän vuoksi pitämään melkein juhannukseen asti kaikki sisällä ja kasvit ei näköjään siitä pitänyt: paprika oli ainut sisällä viihtyvä.

Niin siinä kävi, että kurkkukin kuoli jo idätysvaiheessa. Hienosti nosti varret, mutta valo/kosteusolosuhteet ei todellakaan olleet optimaaliset. Herneelle kävi niin, että toukokuun helteiden aikaan ulkoilutin taimia tuossa terassilla, ja tuuli kaatoi niiden varret: yhtä lukuunottamatta varret siis katkesivat! Nostin ne pystyyn, mutta pikkuhiljaa kuolivat.


Paprika on voi vihanneksista parhaiten, siis tykkäsi kasvaa myös sisällä. Mies osti minulle tuollaisen multaan tökättävän mittarin Verkkokaupasta muutama viikko sitten ja onhan tuota tullut seurattua :P Näkee ilman ja mullan lämpötilat sekä kosteuden täältä sisältä näytöstä, ihan hauska laite (joka maksoi huikeat 2€).


Voi amppelitomaatti! :D Alkoi kuihtua jo sisällä, eikä näköjään mitään ollut enää tehtävissä. Yksi kirsikkatomaatti on valmistumassa, kymmenet muut kukat eivät sitten tehneetkään "hedelmiä".


Se ainoa herne: kyllä me nuo kaksi maukasta herneenpalkoa ollaan syöty, ja yksi kukka vielä tulossa :D


Yrtit kasvaa hyvin, ruohosipuli vahvistuu ja salaattia laitoin vielä hernepurkkiin tulemaan.

Ensikeväänä laitan jo toukokuun alussa kaikki ulos kasvamaan. Aurinko paistaa koko päivän tuohon kasvihuoneelle ja lämpötilat nousee nopeasti, joten pikkupakkasia en sitten aio pelätä. Hyvin paljon iloa kasvihuone tuottaa tällaisenakin, vähäsatoisena :)

Onpa hiljaista, kun yksin kukkuu. Mutta nyt äkkiä nukkumaan, typyni (11kk) nimittäin tekee hampaita ja saattaa pian taas kuumeisena herätä kipuihin. Voi pikkuista!