ystäväni hääpuku

Viime keväänä sain kouluprojektiksi hääpuvun. Olimme jo edellisenä kesänä suunnitelleetkin morsiamen kanssa yhdessä, millainen mallista tulee, joten piirtely jäi helpoimmaksi työksi :) Yleensä kammoksun piirustuksia, olen opetellut vasta nyt opiskeluaikana ihmisen mittasuhteita. Piirrän aina mieluummin tasokuvan vaatteesta ja alan työstämään. Saapa nähdä, tuleeko piirtelystä koskaan mun juttu.

Muotoilin hääpuvun täysin käsin, korsetista ja helmasta lähtien. Koulussa piirrämme peruskaavoja, johon tulee väljyysvaroja jne jne, niistä kaavoista ei saa muokkaamallakaan muotoilevia. Tässä puvussa lähtökohtana oli se, että puku on lantiolle saakka vartaloa myötäilevä ja muotoileva. Paksulla puuvillakorsetilla puvusta tuli sellainen :)

Valmistin siis ensin korsetin, ja muotoilin sen päälle laskossuikaleet. Näin sain laskoksista myös kiinteitä. Yläosan valmistuttua aloin vasta tekemään alushametta ja hameosaa. Kiinnitin myös alushameen tylleineen suoraan pukuun, puku on näin helppo pukea. Korsetti kiristetään sivuvetoketjun alle piiloon jäävillä hakasilla koko matkalta. Ei ole pelkoa että puku tippuu päältä :)

Mielenkiintoinen projekti oli. Varsinkin se oli mielenkiintoista, että valmistin puvun ilman mitään aikaisempaa koulutusta muotoilusta :) Ihan vain maalaisjärkeä apuna käyttäen. Tai olin aikaisemmin harjoitellut koulussa erinlaista muotoilutekniikkaa, jota en kyllä omaksi ottanut laisinkaan.

Tässä vielä muutama lisäkuva puvusta :) Ilma oli aivan hyytävä, kun kuvia otin. Viima oli aivan hirveä, ja aiemmin suunnitellut merenrannat vaihtuivat suojaisaan pihaan, mutta pukuhan tässä on nyt pääasia :)Vieläkin tulee kylmiä väreitä, kun katsoo näitä kuvia. Ei puvun teosta, vaan tuosta kylmyydestä :)

Kiitos morsiamelle vielä näistä kuvista, ja luottamuksesta puvun tekoon :) <3