pikku jumpsu

Aiemmin jo mainitsin, että suunnittelussa oli siskoni pojalle jotain vauvalahjaa. Silloisena vapaapäivänä olin vähän liian innokas kertoessani, että aion jopa ensin suunnitella paperille mitä teen ennen valmistusta. No taas kävi niin, että kuitenkin piirsin ensin kaavat ja lopputulos onkin jo tässä ;)


Ajattelin tehdä jotain, mitä kuvittelisin käytännölliseksi. Heti tuli mieleen, että kun kerran kesä on tulossa pikkuinenhan tarvitsee lämmikkeen, mihin hänet voi sujauttaa helposti. Välipuvut kun on mielestäni aika työläitä, sillä niitä ei sisätiloissa voi pitää hiostavuuden takia, mutta tätä haalaria voi :)


Siispä mielessäni oli jo kirkkaana vauvan jumpsuit eli haalari, jossa on pitkät hihat ja lahkeet sekä huppu. Piirsin kaavat silmämääräisesti, joten testasin ensin vuorilla, millainen malli oli, ennen kuin päällikankaat leikkasin.Lopuksi tarkistin, että koko vastaa suurinpiirtein kokoa 68 - mittaamalla puvun pituuden ;) lahkeista tein hihoja leveämmät, jotta alle mahtuu vaippoineen vaikkapa farkut, mutta hihat pidin aika kapeina. Hihansuun resoreista tein myös pidemmät: ne voi joko kääntää sisäpuolelle "tumpuiksi" tai vaikka kaksinkerroin jotta jää kädet näkyville. Hupusta ja hupunsuusta tuli aika pieni, jotta huppu toimisi samalla vähän kuin lakkina. Hupunsuun reunat ompelin myös vetoketjun päälle, jottei kaulaan tulisi vetoketjuhaavereita.


Materiaalit velour, resori ja vuori trikoosta :) Selkeät värit, jottei riitele muun asun kanssa, kun tätä tullaan varmaan pitämään enemmälti juurikin muun asun päällä. Vauvan isä tokaisikin onnekseni että "hyvät värit" :)

Puku taitaapi vielä olla pikkumiehelle hieman iso, mutta pääsee lähempänä kesää varmasti käyttöön. Kesää odotellessa, sillä tälläkin hetkellä sataa vettä kuin saavista. Jos ei kato pihalle, vaan kuuntelee peltikaton läpi tulevaa rapinaa, niin voisi kyllä ihan kuvitella kesäiseksi sadekuuroksi ;)

Vappu se oli ja meni. Kiva ylimääräinen vapaapäivä, jonka vietimmekin torilla jätskiä syöden ja ilta sitten kyläillen. Tein munkit ja mies simat jo yli viikko sitten, joten vappua on kyllä fiilistelty jo pitkän aikaa.


Munkit tein perinteisesti jauhopaketin kyljen reseptillä, tällä kertaa vaan kokeilin rypsiöljyn sijaan munkinpaistorasvaa. Kovettuva rasva oli helpompi hävittää, mutta ehkä se perus rypsiöljy on vähän parempaa maultaan :)


Simaa Dansukkerin ohjeella.