vihreiden istutus

Ihana kevätsää! Se innoitti työntämään sormet multaan - nimittäin istutin salaatit laatikoihin :)


Istutin laatikoihin sitä varten, että alkuun kasvatan salaatteja sisällä ikkunan alla ja siirrän ulos vasta lämpimämpinä keleinä, kun alut ovat nousseet mullasta. Myöskin kesäkuussa saa luultavasti nostaa laatikot sisälle yöksi, ei taida salaatit kestää yöhallaa :) Mies keksi kätevän ratkaisun, jolla laatikot saa terassin edustalle kiinni: ruuvasi koukut laatikoihin ja seinustaan pelkät ruuvit, johon laatikot nostetaan koukuista roikkumaan. Minä kun suunnittelin hirveitä ikkunalautarautoja ;)


Ostin valmiit laatikot, sillä mies meinas ettei ole aikaa etsiä materiaaleja itsetehtyihin parvekelaatikoihin.  Se olisi helpompaa, jos olisi liiteri josta löytyisi puutavaraa :) Siemeninä persilja, lehtisalaatti ja ruohosipuli. Muovitin laatikoiden pohjat, jotta ne kestäisi kosteutta ympäri kesän. 10 litraa multaa päälle, siementen istutus ja kastelu.


Jade nauttii kesän tulosta! Löysi pihalta tuollaisen ison puun ja ottaa samalla aurinkoa ;) Ja on vihreää ruohoa jo näkyvissä!


Mitäs muuta sitä laittais kasvamaan? :) Tomaattiamppeli kiinnostais, mutta en tiedä kuinka monta tomaattia siitä loppujen lopuksi tulee. Hmm pitääpä vielä etsiä lisää kasvatusvaihtoehtoja..