ihanat lukijat

Aika-ajoin saan tosi ihanaa palautetta tänne blogiin ihan tuntemattomiltakin. En tarkoita sitä, etteikö tuttujen kivat kommentit olisi mieleen, mutta se jaksaa aina hämmästyttää kun joku ihminen minua tuntematta haluaa antaa palautetta postauksiini. Olen alkanut herätellä toivoa, että suomalaiset eivät olekaan niin itsekeskeistä  sisu-kansaa ;)

Luen itse tosi vähän blogeja. En ole koskaan oikein oppinut siihen, että selailisin blogeja iltalehtien tapaan. Välillä löydän ihania blogeja, mutta sitten unohdan ne enkä löydä kuukausien päästä sivuhistoriasta niitä enää :) En siis ole kommentoinutkaan toisten blogeihin mitään, mitä nyt muutaman tutun blogiin. Mutta kaikki palaute lukijoilta on todella mukavaa ja innostavaa. Kommentti voi jäädä koko loppupäiväksi mieleen, ja jopa aamulla herätessäkin voi tulla vielä hymy sitä ajatellessa :) Ajatelkaa mikä voima hyvällä palautteella on!

Huonoa palautetta saa bloggaajat, jotka postauksillaan esimerkiksi kritisoi jotain aihetta tai arvostelee jotain. Siis jos itse antaa huonoa palautetta, sitä myös saa lukijoilta. Olen saanutkin vinkkejä, että blogin lukijamäärä kasvaisi, jos herättäisin tunteita ihmisissä. Niinhän ne ihmiset lukevat juorulehtiäkin, koska ne saavat aikaseksi isoja tunteita, yleensä kiukkua. Mutta en tee sellaisilla lukijoilla mitään, jotka pahalla mielellä postauksiani lukisivat. Tai tottakai joukosta aina muutama ihminen löytyy, jotka haluaa kokeilla bloggaajan mielirajoja, mutta niistä ei ole ainakaan minulle koskaan koitunut mitään vahinkoa.

"Jos ei ole saanut työllään aikaiseksi kateutta, ei ole saanut aikaiseksi mitään." Kuulin tällaisen 'viisauden' radiosta yhtenä päivänä. Se jäi mieleeni, koska mielestäni lause on tosi negatiivinen. En minä halua saada aikaiseksi kateutta ihmisissä, päinvastoin. Yksi motiivini blogin kirjoittamisessa on se, että haluan olla oma pieni ja riittämätön itseni, jotta minuun voisi joku lukija samaistua. Mielestäni silti olen saanut aikaiseksi vaikka mitä.

Nyt on ollut tosi paljon pinnalla tämä valokuvaaja Jade Beallin aikaansaama A Beautiful Body Project -villitys, ja mammabloggaajat ympäri Suomea julkaisevat itsestään kuvia raskauksien runtelemin vartaloin. Tämä kertoo minusta paljon bloggaajien itseluottamuksesta, mutta jo tänäaamuna huomasin monen bloggaajan poistaneen oman Beautiful Body-postauksensa - minkäs muunkaan kuin huonon palautteen vuoksi. Miehet tulevat kommentoimaan omia vaimojaan paljon paremmin säilyneiksi jne. Ei se itsetunto silti ihan kaikkea palautetta sulata, varsinkaan kun kyse ei ole kehittävästä palautteesta vaan toisia alentavasta. Tämän villityksen myötä myös tuli selattua blogeja ja huomattua, että on meitä bloggaajia niinkuin lukijoitakin kyllä joka lähtöön :)

Mistäs tällainen puheripuli? :P En tiedä, kunhan istahdin tähän aamulenkin jälkeen vähäksi aikaa kirjoittelemaan. Tuli jotenkin niin kiitollinen mieli yhtäkkiä teistä kaikista ihanista lukijoista. Palaan pian kuvien kera :)

Elokuista viikonloppua kaikille <3