tarjolla ristiäisissä


Voisin lyhyesti kertoa, millaisia tarjottavia juhlapöydässä oli. Juhlien koko on mitoitettu kymmenelle aikuiselle eli tässä pieniä juhlia järjestävälle tarjoiluvinkkejä :) 

Suolaiseksi tarjolla oli rieskarullia sekä pikku-kinkkupiirakoita. Koska meillä on vain pienet tarjoilulautaset, ei voinut tarjolle laittaa salaatteja tai muita isompia suolapaloja - näin onnistui yhden lautasen taktiikka :) 

Makeita tarjottavia: täytekakku, mustaherukka-juustokakku, rocky road -suklaat, leipäjuustoa ja hilloja(sekä äidiltä tilattua tuoremehua - voidaan laskea herkuiksi, nam!). Rocky road -suklaat on amerikkalainen ällömakeaherkku, johon laitetaan sekaisin kaikkea sokerista ü Tässä teille suklaiden sekä suolaisten ohjeet.


Rocky road

maitosuklaata
kaikkea hyvää esim.
vaahtokarkkeja
fudgeja
puffattua riisiä

Sulata suklaa ja sekoita kaikki ainekset siihen. Levitä leivinpaperin päälle levyksi ja pakasta hetki. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Tähän sopii paljon muitakin täytteitä, esim. kuivatut hedelmät ja marjat, pähkinät, murot, karkit jne..


Rieskarullat

6 kpl ohutta tuoretta rieskaa
400 g tuorejuustoa (esim. 1prk maustamatonta, 1prk yrttituorejuustoa)
tuorepersiljaa
mustapippuria
1/2 punasipulia
250 g lihaa (esim. kylmäsavupororouhe tai palvikinkkua pilkottuna)
1/2 dl maitoa

Pilko punasipuli ja hienonna persilja. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään ja levitä rieskoille tasaisesti reunoja myöten. Rullaa rieskat, kääri kelmuun ja laita kylmään. Leikkaa rullat muutaman sentin viipaleiksi ennen tarjoilua.


Pikku-kinkkupiirakat (18 kpl)

2 dl juustoraastetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
150 g voita
1/2 dl vettä

täyte:

200 g kinkkua suikaloituna
100 g tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
3 munaa
1/2 purjo
1/2-1 paprika

Nypi voi jauho-juustoraasteseokseen, nyppimistä nopeuttaa jos paloittelee voin pieneksi kuutioksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele muffinipeltien kolot ja vuoraa kolojen reunat taikinalla. Taikina jää aika kovaksi, joten piiraat pysyy koossa vähemmälläkin taikinamäärällä.

Valmista täyte. Viipaloi purjo pieneksi ja kuutioi paprika. Sekoita ensin ranskankerma tuorejuustoon ja sen jälkeen yhdistä kaikki täyteainekset sekaisin. Lusikoi täytettä taikinakolot täyteen ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Itse tein muffinipellin täyteen (12kpl) piiraita ja lopuista pikkupiirakan kertakäyttövuokaan. En siis ole täysin varma kuinka monta pikkupiirakkaa tästä tulee oikeasti :) Tästä tulee yksi iso piirakka, sitä saa paistaa yli puolituntia.


Kukat haimme valmiiksi jo edellisenä päivänä paikallisesta kukkakaupasta. Valitsin kukat ja kauppias teki niistä nätit asetelmat toiveiden mukaan: pitkän mallinen asetelma tarjoilupöydälle ja pikkukimppu kastepöydälle :) Vasemmalla alhaalla tytön saamia kastelahjoja <3