itse ompelin

Mulla on siskon pojat "hoidossa" nyt alkukesästä muutaman päivän. Mietin, miten voisin viettää poikien kanssa aikaa ja saisin samalla rupatteluseuraa heistä - muuten luultavasti olisivat keskenään touhunneet ja tulleet syömään välillä.


Pojat kertoivat jälkeen päin, että ensin meinasivat jättää ompeluhaasteen väliin. Ymmärtäähän sen, kun eivät olleet koskaan ommelleet. Ensimmäisenä päivänä mentiin kangaskauppaan miettimään mitä tekisi, jo samana päivänä valmistui kuitenkin pipot. Toisena päivänä aloimme piirrellä valmiskaavoja ja painettiin kuviot. Poikien mielestä kaavoitus oli tylsintä. Mutta ompelu: siitä riitti puhetta :)


Pojat piirsi, leikkasi ja ompeli kaiken itse, neljässä päivässä. Ohjailin koko ajan vieressä, jotta purkamishommaan ei tarvinut tutustua vielä :) Kaikki onnistui niin hyvin! Luulenpa että siksi, kun pojat olivat niin innokkaana mukana. Oppivat paljon sanastoa lyhyessä ajassa ja ymmärsivät nopeasti ompelulogiikkaa: kun tähän ompelee sauman, se näkyy toisella puolella näin jne jne.

Olen sitä mieltä, että lapset pitäisi päästää ompelukoneen ääreen jo ennen kolmatta luokkaa! Tässä todiste miksi :) Syntyi "mun uus lempihuppari".